Total 1 comments
Smakowitości
Z: Romana Kolarzowa
2025-04-10 14:38
Pigwy są świetne na konfitury (także jako dodatek do "szarlotkowych" jabłek). Można je potraktować z lekka wytrawnie, wtedy np. do serów czy ryb są lepsze od żurawiny. Nadają się ao prażenia w plastrach, z odrobiną cynamonu - takie cieplutkie, dosmaczone miodem smakują świetnie.
Czekam na akebię - to takie zabawne pnącze. W tym roku szykuje się widowiskowe kwitnienie, więc będzie mocno pachnieć wanilią.
https://zojalitwin.wordpress.com/2013/06/21/akebia-pieciolistkowa/

Wbrew Zoi, uznaję owoce za smaczne. Ale najlepsze są suszone, jako dodatek do herbaty.
Add comment
Listy z naszego sadu
Chief editor: Hili
Webmaster:: Andrzej Koraszewski
Collaborators: Jacek Chudziński, Hili, Małgorzata Koraszewska, Andrzej Koraszewski, Henryk Rubinstein
Go to web version